lauantai 10. elokuuta 2013

Ilman satulaa

Töiden jälkeen laiskotti siihen malliin, tää tallille päästessä huokaisin helpotuksesta - Eetu oli tarhassa eikä kilometrin päässä laitumella! Heppa vaan tarhasta pois ja syömään pihalle vähän vihreää. Harjailin enimmät pois, sillä mitä enemmän vaan harjasit niin sitä enemmän sitä pölyä, likaa ja hilsettä oli toisessa kohtaa. Suitset hepalle lärviin ja ratsastaja kyytiin keikkumaan.

Eetun selkä on ollut ristiselän kohdalta jumissa ja arka. Veikkaan että se on saattanut olla muualtakin hieman juntturassa, joten käveltiin pitkään aluksi. Tein kuten viimeksikin (valmennuksessa), että pohjetta läpi ja kontrolli haltuun jalan kanssa. Vähitellen hälköteltiin menemään pitkin uraa ja hevosen "vauhdissa", siten että ohjailin Eetua hieman eteen-alas ja pikkuhiljaa pikkasen enemmän toimintaa takasiin. Kaikki tämä ihan vaan pitkällä ohjalla ja rauhallisesti (kuskin keikkuessa siinä rauhallisessakin ravissa ;p).

Laukannosto oli jostain syystä nyt ihan hakusessa. Eetu kyllä tarjoili kaikkea muuta niin väistöistä kuin ravin eri "muodoista".. Okei, ehkä olisi pitänyt vakavoitua, mutta olihan se vähän koomista. Ensimmäinen laukka aika leppoisasti ilman mitään ylimääräisiä juttuja - pitkällä ohjalla ja ihan hyvällä tahdilla eteenpäin. Eetun kokoisella hevosella menee aikaa kyllä lämmetä, ja sen huomasi toiseen suuntaan aika hyvin. Eetu oli vähän jäykän oloinen ja pari ekaa kulmaa oli aika rautalangasta väännettyä, että rautakanki edes pääsi kulmasta läpi. Vähitellen se siitä sitten vertyi ja tehtiinkin molempiin suuntiin isoja ympyröitä ravissa ja laukassa, sekä hieman pienemmät ympyrät ja pysähdykset käynnin kautta.

Loppuun vähän reippaampaa ravia ja ympyröitä, sekä piiitkät käynnit. Seurailtiin upean länkkäritamman juoksutusta. Jokaiseen käskyyn tuli reaktio ja kaikki kenkkuilu ja vänkäily oli jossain ihan muualla. Kun käskettiin reippaasti eteen niin tämä tamma tarjosi esim. laukassakin kunnon spurtin eteenpäin ja se siitä - ei pukkeja tai muuta hypähtelyä. Eetun kanssa katseltiin menoa siihen malliin, että jotain olisi opeteltavana vielä itselläkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti